Madame Brasserie is above all an elegant, warm and welcoming place, offering an unusual location to relax at the very heart of the City of Lights at a height of 187 feet. This new Parisian spot with a view invites you to take your time, in a setting created by designer Ramy Fischler & architect Nicola Delon. They have opted for natural, eco-friendly materials, including wood, raw earth and cork. The design is in line with their own values and those promoted by Thierry Marx’s cuisine.
At the head of a 150-person team, the chef offers creative, chic, Parisian brasserie cuisine that showcases the produce of Ile-de-France. He uses top-quality, seasonal products supplied by local producers, some of which are members of the Eiffel Tower Artisans Guild (70% supplied by short circuits, i.e. less than 200 km).
In line with his principles and philosophy, Madame Brasserie aims to present a model of a local, sustainable catering. In the same way that the Eiffel Tower is the most iconic, attractive symbol of France, the menu honors the region and local producers.
“Thrilling and inspiring, the Tower represents the elegance and excellence of French expertise that dazzles millions of visitors every year. At Madame Brasserie, visitors can dive into the Paris of today, and we hope it will also attract locals in search of new culinary discoveries. Madame Brasserie is sure to bring the finishing touch to the out-of-the-ordinary gastronomic experiences offered at the Eiffel Tower, marking the Tower’s position as an exceptional culinary venue,” Jean-François Martins, President of Société d’Exploitation de la Tour Eiffel.
MADAME BRASSERIE
Extrait de la carte Printemps 2022
Entrées
Pot-au-feu en terrine de la Maison Vérot ;
Asperges vertes vinaigrette fruits rouges, merlu fumé ;
Tartelette de petits pois, caillé de chèvre du Père Fabre et cresson ;
Pâté en croûte au foie gras de la Maison Vérot ;
Œuf Bio d'Ile de France croustillant, asperges vertes vinaigrette fruits rouges et Comté ;
Plats
Risotto d'épeautre lié au Cantal, poitrine de cochon fondante ;
Cannelloni d'épinards et fromage frais, purée de carottes ;
Dos de merlu snacké, artichaut poivrade, oignons doux ;
Echine de cochon des Monts du Cantal, carotte nouvelle, quinoa d'Ile de France ;
Volaille jaune fermière, cannelloni d'épinards et fromage frais, jus Marengo ;
Pavé de bar snacké, artichaut poivrade, oignons doux.
Desserts
Fromage de chèvre du Père Fabre, miel d'Ile de France ;
Panna cotta chocolat, croustillant praliné et émulsion aux fèves de cacao ;
Fromage blanc monté à la crème, fruits de saison, miel et granola Bio ;
Fondant au chocolat à l'ancienne, crème anglaise infusée aux éclats de grué ;
Pavlova végétale, fraises, pralines roses et verveine fraiche ;
Rhubarbe confite aux Berlingots et sorbet fromage blanc sur pain de Gênes.
Petites-Faims
Les escargots de Bourgogne de la Maison Valentin ;
Le croque-monsieur authentique ;
La soupe à l'oignon véritable gratinée à l'Emmental ;
Le cookie gourmand à partager aux pépites de chocolat, praliné et noix ;
Le flan parisien ;
Le cake au citron jaune et huile d'olive
Tarifs (hors ticket ascension 1er étage) :
Menu déjeuner (entrée, plat et dessert) à partir de 48€
Menu dîner (entrée, plat et dessert) à partir de 90€
MADAME BRASSERIE
1er étage de la tour Eiffel (Paris 7e)
Entrée par le pilier sud
Ouverture : lundi 6 juin 2022
Réservations : www.madamebrasserie.com
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